Новини

Технологія SHIMANO SHADOW PLUS



Тихий велосипед - це щасливий велосипед, а технологія SHADOW PLUS від Shimano забезпечує плавну роботу трансмісії, щоб ви могли почути грунт під шинами та насолоджувалися їздою, коли вирушаєте у наступну пригоду. Задні перемикачі SHADOW PLUS оснащені стабілізатором ланцюга, який використовується для регулювання натягу пружини, що оптимізує утримання ланцюга в умовах складного рельєфу місцевості. Це підтримує ланцюг у стабільному постійно натягнутому стані для плавного, безперебійного перемикання, щоб ви могли зосередитись на їзді без відволікань від ударів ланцюга по рамі.



Розвиток SHADOW PLUS


Початок 2010-х був часом швидкого прогресу в технології гірських велосипедів і швидкості велосипедів. З більшою швидкістю з'явилося розгойдування ланцюга і навіть її спадання, що було пов'язано з нерівномірним натягом ланцюга, коли велосипед рухався по нерівній місцевості. Окрім шуму який дратує, розгойдування ланцюга може заважати правильному перемиканню і навіть пошкодити раму.

Визнаючи проблему натягу ланцюга, інженери Shimano почали працювати над новою системою. Разом з відомою командою Skunk Works Tester Team, райдери та інженери працювали над різними варіантами рішення. У квітні 2011 року компанія Shimano представила нову технологію заднього перемикання SHADOW PLUS для велосипедного світу. Революційний дизайн допоміг покращити керування ланцюгом, при тому не погіршуючи якість перемикання, завдяки дизайну заднього перемикача, обладнаного муфтою стабілізатора.


Задній перемикач SHADOW PLUS

У дизайні перемикача SHADOW PLUS використовується пружинна клітка, яку можна заблокувати за допомогою важіля перемикача. Коли перемикач SHADOW PLUS перебуває у вимкненому положенні, механізм рухається вільно, як стандартний задній перемикач. В такому положенні, задній перемикач більше розхитується ланцюгом, і також використовується під час зняття або встановлення заднього колеса.

В основі системи SHADOW PLUS лежить пружина, обмотана смугою-затискачем. Коли важіль стабілізатора увімкнено, затискач затягується, зачепивши храпову стрічку. Це запобігає просуванню рамки перемикача вперед, що, в свою чергу, зупиняє подальше розгойдування ланцюга. Отже ланцюг отримує більшу стабільність, покращується перемикання, а велосипед стає набагато тихішими.

SHADOW PLUS для трансмісії з однією зіркою

Впровадження задніх перемикачів SHADOW PLUS також відкрило шлях їх широкого використання з шатунами з однією зіркою для гірських велосипедів. Завдяки технології SHADOW PLUS, райдерам більше не потрібно покладатися на передній перемикач, як елемент утримування ланцюга на зірці. І хоча маунтінбайки і маунтінбайкери були першими хто використав технологію Shimano SHADOW PLUS, вона з тих пір дійшла до шосе, циклокросу та грайвелу.

Сьогодні технологію SHADOW PLUS можна знайти у понад 30 різних задніх перемикачах Shimano, включаючи шосейний перемикач Ultegra RX Di2, гравійні перемикачі GRX механічні та електронні Di2, а також задні перемикачі для гірських велосипедів XTR, DEORE XT, SLX, DEORE, SAINT та ZEE. І в кожному конкретному випадку кінцевим результатом є впровадження нової технології, що базується на досвіді.






...
...
...
...
...
...
...
...
...Підпишіться на розсилку