Новини

ПЕРЕМИКАЧІ SHIMANO DEORE XT І DEORE БУДУТЬ ВИКОРИСТОВУВАТИ ТЕХНОЛОГІЇ LINKGLIDE ДЛЯ ПІДВИЩЕНОЇ НАДІЙНОСТІ

По мірі того як електровелосипеди та інші види катання на гірських велосипедах продовжують розвиватися, зростає і знос трансмісій. Щоб вирішити цю проблему, SHIMANO представляє технологію LINKGLIDE, розроблену з урахуванням підвищеної міцності трансмісії, при цьому забезпечуючи плавне перемикання передач, яким славиться SHIMANO.

Спочатку технологія LINKGLIDE буде представлена на рівні DEORE XT (1x11) і DEORE (1x10) і призначена для використання на самих різних велосипедах і в різних стилях їзди.
Тестування Shimano показує, що касети LINKGLIDE в три рази більш довговічні, ніж касети HYPERGLIDE в умовах бруду. У три рази менша деградація касети означає меншу кількість пропусків ланцюга, меншу втрату продуктивності, більший пробіг до ремонту або заміни і більш плавне і ефективне перемикання передач в обидві сторони.


Нові компоненти включають манетки DEORE XT 1x11 і DEORE 1x10, задні перемикачі, ланцюги та касети. Кожен з компонентів матиме логотип LINKGLIDE, щоб відрізняти їх від звичайних компонентів DEORE XT і DEORE, які несумісні з-за різного кроку шестерень.


Касети LINKGLIDE

Зуби касет LINKGLIDE були виточені з новою формою, щоб зменшити знос в умовах високого крутного моменту. Більш товсті і міцні основи зубів дозволяють протистояти області, схильній до найбільшому зносу, при цьому також використовується новий профіль верхньої форми.

Інша область розробки полягала в конструкції і положенні перемикаючих воріт, які дозволяють ланцюгу плавно переміщатися вгору і вниз по зірочкам. Ці ворота зменшують поштовхи педалей або скачки під час перемикання, які можуть вплинути на плавність обертання педалей, забезпечуючи більш плавне натискання педалей.
Касети DEORE XT 1x11 (CS-LG600-11) важать 780 г і пропонуються в співвідношенні 11-50 зубів, тоді як касети DEORE 1x10 швидкостей (CS-LG600-10) важать 634 г і пропонуються в розмірах 11-43 зубів.

Перемикачі LINKGLIDE

Для використання нових касет LINKGLIDE будуть доступні нові перемикачі DEORE XT (RD-M8130-SGS) 1x11 швидкостей і DEORE (RD-M5130-SGS) 1x10 швидкостей, що забезпечують таке ж плавне перемикання, низькопрофільний дизайн і стабілізацію ланцюга SHIMANO SHADOW RD + для зменшення ударів ланцюга, який можна знайти на інших перемикачах DEORE XT і DEORE.

Манетки LINKGLIDE

Нові манетки також є частиною системи трансмісії LINKGLIDE. 11-швидкісна версія DEORE XT постачається з опцією I-SPEC EV (SL-M8130-IR) або затискачем (SL-M8130-R), тоді як 10-швидкісна версія DEORE (SL-M5130-R) має тільки затискач, а також — показник передачі. Усі манетки мають функції 2-Way Release та Rapidfire Plus, а версія DEORE XT також пропонує Instant Release для швидшого перемикання передач.

Ланцюги LINKGLIDE

Новий 11/10-швидкісний ланцюг LINKGLIDE (CN-LG500) поставляється як продукт, що орієнтований для використання на електровелосипедах, також є більш доступний варіант Shimano CN-HG601-11 / 701-11 / 901-11. Ці ланцюги, а також ланцюг CN-E8000-11сумісні з LINKGLIDE.


Філіп Шолліерс, фахівець з планування продукції Shimano MTB:

«Коли ми розробляємо трансмісію, нашою метою завжди є забезпечення плавного перемикання передач, але питання, як зберегти спортивні характеристики і додаткову довговічність для нових стилів їзди, являє собою цікаву головоломку».

«Ми помітили, що менш досвідчені велосипедисти їдуть на одній і тій же передачі, іноді з надмірним крутним моментом, протягом тривалих періодів часу, що створює навантаження на їх трансмісію. Крім того, велосипедисти, які перемикаються з обертовим моментом, також викликають надмірний знос і, в кінцевому підсумку, знижується працездатність трансмісії ».


«Врешті-решт, відповідь була проста: пропонувати клієнтам найкраще з обох. Наша мета з LINKGLIDE полягала в тому, щоб створити систему трансмісії, яка забезпечувала б плавне перемикання, але при цьому була б більш довговічною. Ось чому велика частина нашої уваги при проектуванні була спрямована на те, щоб зробити касету міцнішою ».

"HYPERGLIDE+ technology still offers competitive cyclists a lightweight drivetrain with our quickest shifting, whereas LINKGLIDE is an extra option for increased durability. Or to put it another way, HYPERGLIDE+ is made for fast and LINKGLIDE is made to last."
«Технологія HYPERGLIDE+ як і раніше пропонує конкурентоспроможним велосипедистам легку трансмісію з найшвидшим перемиканням передач, в той час як LINKGLIDE є додатковою опцією для підвищення довговічності. Іншими словами, HYPERGLIDE + створений для швидкості перемикання, а LINKGLIDE - для довговічності ».


LINKGLIDE призначений для новачків і райдерів, які віддають перевагу комфорту і низьким експлуатаційним витратам, а не більш швидкому перемиканню передач і меншій вазі, які пропонує HYPERGLIDE+. Компоненти LINKGLIDE будуть доступні не тільки для велосипедів, а й в якості вторинних товарів в магазинах велосипедів.
Компоненти DEORE XT і DEORE з технологією LINKGLIDE несумісні з іншими трансмісіями SHIMANO, тому всім споживачам, які бажають модернізувати свою 11- або 10-швидкісну трансмісію, необхідно буде придбати касету LINKGLIDE, задній перемикач, важіль перемикання передач і (опціонально) ланцюг.

Технологію LINKGLIDE можна очікувати в магазинах пізніше цього року






...
...
...
...
...
...
...
...
...Підпишіться на розсилку