Новини

Огляд велосипедного взуття Shimano XC5

Нова модель кантрійного велосипедного взуття сезону 2018 року дебютувала на Interbike. Веловзуття XC5 набагато більш універсальне, ніж дисципліни заявлені виробником.

Основна інформація: верх безшовний суцільний виготовлений з м'якої, синтетичної, мікро перфорованої шкіри яка має дуже добрі показники вентильованості. Новий верх у поєднанні з фірмовою системою Dynalast забезпечує відмінну посадку взуття по нозі велосипедиста. Взуття має достатньо простору для пальців ніг, що сприяє у т. ч. зручній, на протязі цілого дня посадці, яка повністю виправдовує усі очікування відносно зручності та не втомлює ноги велосипедиста після тривалого перебування у взутті. Низ представляє собою композитну підошву, з підсиленою карбоновою прослойкою, щоб додати жорсткості на педалі, та в той же час дозволяє підошві прогинатись спереду та позаду вставки для більш комфортної ходьби.

Брудовідштовхуючий протектор виготовлений із фірмової проти ковзкої гуми Michelin, яка забезпечує відмінне зчеплення з будь-якою поверхнею, на якій вона використовується, чи то асфальт, сухий чи вологий грунт. Протекторні блоки попереду та позаду, а також підсилені опори для пальців ніг, дають додаткову тягу на сипучих покриттях. А можливість швидкого монтажу шипів до 18 мм покращує зчеплення в екстремальних умовах.

Передня частина являє собою двоступінчастий ударопоглинаючий носок для пальців ніг, з яким Ви можете не боятись пошкодити пальці під час поїздки чи ходьби.

Також до переваг можна віднести: пласкі отвори для шнурків, що сприяє більш низькопрофільному розташуванню шнурків та більш щільному їх приляганню до черевика. Шнурок фіксується у спеціальній петлі.

Можливо, найбільш цікавою особливістю є система MPS, або Mini Power Strap. Shimano стверджує, що вона сприяє кращим можливостям з підтримки оптимальної посадки ноги у взутті. Й дійсно MPS виконує чудову роботу по утриманню ноги з двома окремими зонами натягування шнурків - носочній та серединній. За допомогою MPS та різноманітних варіантів затягування шнурків Ви легко можете контролювати щільність прилягання взуття в різних частинах ноги. Це чудове нововведення дійсно допомагає підганяти посадку веловзуття під індивідуальні параметри стоп різних велосипедистів.

В цілому, веловзуття достатньо жорстке для тривалого катання в різноманітних стилях, та разом з тим, цілком придатне для піших переходів, піших підйомів з велосипедом в гори чи перетину вбрід річок.

Підошва відмінно відпрацьовує любий тип покриття та при цьому достатньо жорстка для аматорських велогонок. Жорсткість підошви 7. Однак професіональним велогонщикам, шукаючим усі переваги продуктивності, знадобиться щось більш жорстке та більш орієнтоване на змагання типу Shimano XC7 чи XC9. Проте в якості універсального взуття вони чудово підходять як для прогулянок та поїздок по трасам, так і для бездоріжжя у будь-яку погоду.

Shimano декларує, що вага одного черевика в розмірі 42 складає 301 г. Взуття розміру 47 сягає відмітки 354 г. Це невелика вага, особливо для взуття з повністю резиновим протектором на підошві та суцільним верхом без сітки.

Універсальність XC5 полегшує вибір веловзуття, оскільки велосипедисту більше не потрібне «асфальтове», «MTB/кантрійне» чи «гравійне» взуття, якщо можна просто використовувати XC5.

Модель представлена на ринку трьома кольорами: чорним та світло-сірим для чоловічих моделей та сірим для жіночої, шнурки мають ярко-помаранчевий, сірий чи фіолетовий окрас (запасні шнурки в комплекті поставки).

Роздрібна ціна становить близько 140 USD.

Якщо ви шукаєте дійсно універсальне мультиповерхневе взуття, Вам варто звернути особливу увагу на модель Shimano XC5.






...
...
...
...
...
...
...
...
...Підпишіться на розсилку