Новини

Огляд: полімерні гальмівні колодки проти металевих. Що потрібно знати.



Коли ви потрапляєте на крутий і технічний трейл або проскакуєте повз задні перемикачі у щільно забитому пелотоні на шосе, останнє, що будь-який байкер хоче поставити під сумнів, - це його гальма. Але, залежно від того, де, коли і як ви їдете, вибір правильного типу дискових гальмівних колодок - металевих або полімерних - може змінити ваші відчуття на велосипеді.


Отже, у чому різниця металевих та полімерних гальмівних колодок і в чому переваги кожних? Як слід обирати, який тип підходить саме вам? Ось відповіді на всі ці питання та багато іншого.

Метал проти полімеру

Полімерні гальмівні колодки - їх також називають органічними або напів-металевими - виготовляють із суміші волокон, утримуваних разом смолою. Зазвичай ці матеріали м'якші, ніж їх металеві аналоги, що зазвичай означає, що вони м'якші при гальмуванні.

Тим часом металеві гальмівні колодки іноді називають металевими або спеченими, і, як ви здогадалися, виготовлені з металевих частинок, зрощених разом. Металеві гальмівні колодки часто використовуються у вже зібраних гальмах і встановлених виробником велосипедів, тобто це та комплектація коли ви купуєте новий велосипед у веломагазині. Це пов'язано з універсальністю металевих гальмівних колодок та їх здатністю працювати в самих різних умовах. Саме тому ви знайдете металеві гальмівні колодки на більшості автомобілів та мотоциклів.

Погодні умови

Незалежно від того, чи є ви маунтінбайкером, шосером, крос-кантійщиком або е-байкером, головна причина, коли ви прагнете використовувати з металеві гальмівні колодки, зводиться до погодних умов, до кількості опадів. Якщо ви живете в таких місцях, де дощ є частим супутником їзди, як, наприклад, на північному заході Тихоокеанського узбережжя, то металеві колодки, ймовірно, найкращий вибір. Металеві колодки зношуються набагато довше у дощових та вологих умовах, ніж полімерні. Ви заощадите кошти протягом усього сезону з металевими гальмівними колодками, тому що вам не потрібно буде замінювати гальмівні колодки кожні кілька поїздок, якби ви мали полімерні.


Зменшення шуму

Якщо існує щось чого не витримує жоден велосипедист так це верещання гальм.

Нагрівання, вода, пил та інші забруднення можуть спричинити втрату потужності гальмування. Металеві колодки більш чутливі до цього, ніж їхні полімерні брати.

Якщо ви витрачаєте більшу частину свого часу їзди на запилених гірських велосипедних трасах або ви живете в сухому кліматі, полімерні гальмівні колодки можуть зробити вас набагато популярнішими серед ваших друзів, тому що ніхто не любить їздити з тим хлопцем, який постійно верещить гальмами.

Потужність і модуляція

Металеві та полімерні гальмівні колодки у використанні відчуваються дещо по різному в їх потужності та модуляції. Визначення того, який тип колодок підходить саме вам, зводиться до особистих переваг. Деякі байкери віддають перевагу гальмам що працюють миттєво немов стоп-крани, використовуючи металеві гальмівні колодки. Інші схиляються до більш модульованого відчуття гальмування з полімерними колодками, що дозволяє збільшувати потужність у більш рівному темпі.

Різні типи місцевості та ваш стиль їзди можуть визначити, які колодки найкраще підійдуть для вас. Наприклад, якщо ви їдете на гравійному велосипеді і турбуєтесь про блокування коліс на сипучій дорозі, посилена модуляція з полімерним колодками може дати вам більше контролю. І навпаки, якщо ви крутите педалі на шосейнику, де кут ухилу зазвичай не є проблемою, металеві гальмівні колодки, ймовірно, спрацюють нормально - і вони не зітруться так швидко.

Потужність, управління теплом і стійкість до ефекту "слабкого гальмування"

Якщо мова йде тільки про потужність та керування утвореним теплом, що сприяє зменшенню "згасання гальм" як наслідок, то металеві гальмівні колодки, як правило, є найкращим вибором. Тож, якщо ви змагаєтесь на супер крутих схилах на ендуро-байку чи бомбардуєте навколишню місцевість на електро-велосипеді, гальмівна потужність з металевими колодками рідше зникає або втрачає силу через накопичення тепла.

Гальмівні колодки Shimano технології ICE-TECHNOLOGIES відрізняються інноваційною конструкцією, що допомагає керувати та зменшувати накопичення тепла. Це радіатори, доступні як для металевих, так і для полімерних колодок. Вони мають двошарову конструкцію з алюмінію та нержавіючої сталі. Ці елементи разом забезпечують швидку дифузію тепла від поверхні колодки до радіатору, що подовжує інтервали обслуговування, забезпечує більш тривалий термін експлуатації колодки та зменшує згасання та шум гальм під час їзди.


Суть полягає в тому, що вибір правильного типу гальмівних колодок (або найкраща суміш колодок) може суттєво змінити відчуття від катання. Тому не бійтеся експериментувати - і подумайте про те, щоб тримати набір обох типів під рукою, щоб ви могли легко адаптуватися до конкретних умов їзди.

Завжди перевіряйте знос і вчасно змінюйте зношені гальмівні колодки на нові, перш ніж вирушати в поїздку. Загальна рекомендація щодо нових дискових гальмівних колодок - зробити 10 жорстких зупинок на повільній швидкості. Отож, зробіть кілька обертів педалей, а потім сильно натисніть на гальмівні ручки. Зробіть це 10 разів, і ви оживляєте нові гальмівні колодки, гарантуючи пришвидшення роботи та найкращу потужність гальмування.

Оригінальні витратні матеріали SHIMANO

Завжди використовуйте оригінальні гальмівні колодки, щоб ваші гальма SHIMANO продовжували оптимально та безпечно функціонувати. Ідеально підібрана твердість матеріалів гальмівних колодок SHIMANO забезпечує високу ефективність та найкращу продуктивність гальмування.

Оригінальні витратні матеріали SHIMANO мають одразу декілька переваг:
1. Бездоганна якість гарантована виробником
2. Повна сумісність з компонентами SHIMANO
3. Великий асортимент і постійна наявність у веломайстернях

Ми пропонуємо великий вибір гальмівних колодок: повний перелік див. за посиланням.






...
...
...
...
...
...
...
...
...Підпишіться на розсилку