Новини

Огляд гревел взуття Shimano RX8 від Bike Radar

Авторитетний журнал і інтернет портал Bike Radar випустив огляд на нове взуття модельного ряду 2020 для гревелу Shimano RX800. Ми переклали цей матеріал для Вас українською.

Супер легке взуття для бездоріжжя з посадкою та вагою шосейного взуття. Ця пара є однією з найкращих для Гревел дисципліни на сьогоднішній день.

До випуску RX800, Shimano пропонувала кросс-кантрійну модель S-Phyre XC9, що було одним з найкращих у сегменті, але в той же час дуже дорогим рішенням на ринку.

Shimano S-Phyre легкі, важать 754 гр. (у 45-ому розмірі), проте RX800 легші із значним відривом, бо важать лише 628 гр. (у 45-ому розмірі). Але як Shimano змогли зняти у дешевшому взутті більше 100 гр. різниці у вазі порівняно з преміум моделлю?

Якщо коротко, то були зняті важкі елементи підошви для офф-роаду, потім ця полегшена база була поєднана із легким верхом від шосейного взуття, що зроблений із синтетичної дихаючої шкіри.

Верх виконаний як одна частина, що має лише один зміщений шов на підборі. Верхня частина перфорована для того, щоб взуття краще дихало. Саме взуття виконано в чорному камуфляжі з рефлективними елементами, щоб райдерів, які їздять у багатоденні подорожі, було видно у темряві.

Нога фіксується за допомогою одного фіксатору BOA IP1 та короткого ремінця на липучці спереду. Взуття сидить плотно, як шосейне взуття, а устілка Silvadur антибактеріально оброблена, що дозволяє уникнути неприємного запаху.

Устілка поставляється зі стандартними і високими вставками, завдяки яким також можна налаштувати посадку взуття під себе.

Підошва – це та частина взуття, завдяки якій було можливо значно знизити вагу. Жорсткість цієї карбонової підошви оцінена на 10 з 12 (у S-Phyre 12 балів).


Підошва має гумові ламелі з TPU на п'яті та навколо пластини кріплення шипа. Замість звичайних гумових зубців на носку, в RX800 зроблено великий гумовий бампер навколо носка з потовщенням в центральній секції.

Це зроблено для того, щоб ви могли спокійно вставати на ноги та рухатись пішки не поячись подряпин. Ця ідея з'явилась завдяки відгукам, отриманим Shimano від колективу гравійних гонщиків, які брали участь в розробці групсету GRX та в нових лінійках одягу та аксесуарів від Shimano і PRO для Gravel.

Під час їзди RX800 чудово відчуваються та мають дуже надійну посадку та фіксацію. Завдяки своїй вазі та досить жорсткій підошві, RX800 схожі на шосейне взуття по відчуттям.

Для ділянок, де, можливо, доведеться ходити або бігати, у підошві знаходиться додаткова гнучка зона перед місцем для кріплення шипу, безпосередньо за пальцями ніг, тому навіть біг у RX800 відчувається більш природнім, ніж у стандартному ТОП-овому взутті для кросс-кантрі (наприклад, S-Phyre).

Верхня частина щільно прилягає і добре дихає. Регулювання є досить точним завдяки фіксатору BOA.

Ремінець на липучці добре розміщений і не створює складок на нозі, про те це може статись якщо у вас більш вузька форма стопи.

Гумові зубчики на підошві добре спрацьовують і забезпечують зчеплення навіть у бруді.

Перекладено на українську. Оригінальна стаття - https://www.bikeradar.com/reviews/shoes/road-bike-shoes/shimano-rx8-shoes-review/






...
...
...
...
...
...
...
...
...Підпишіться на розсилку