Новини

Огляд екстремального велосипедного взуття SHIMANO AM701

Огляд велосипедного взуття для екстремального катання SHIMANO AM701

Серед новинок взуття 2018 року від компанії Shimano - модель AM701. Будучи спадкоємицею моделей AM5/7/9, випущених в попередні роки, модель AM701 увібрала у себе все найкраще від них та розроблена в якості оптимального SPD взуття для Trail та Enduro.

При відносно невеликій вазі пари 816 грам (42 розмір), взуття відрізняється від AM7 попередніх років, оскільки це тепер конкретно SPD-орієнтована модель, тоді як модель попередніх років була легшою та сумісною виключно з пласкими педалями. Нова модель позашляхового взуття AM701 також відрізняється від попередньої тим що вона не має захисного клапана на шнурках, має інший стиль, але зберігає систему шнурівки, високоякісну гумову підошву та посилений захист пальців ніг, крім того, AM701 трохи жорсткіші для кращої передачі потужності до SPD педалей під час тривалого катання.

Якщо ви вже користувались попередніми моделями AM5/7/9 ви одразу помітите знайомі деталі, а також відчуття комфорту та впевненості. Підошва виконана з якісної гуми та має надійне зчеплення з будь-якою поверхнею. Особлива форма протектору в передній та задній частинах протектору підвищує зчеплення під час пішого підйому чи спуску.

Модель АМ701 має більшу жорсткість ніж попередня АМ9 але не занадто велику, щоб це викликало дискомфорт під час ходьби. З підошвою та підкладкою, подібною до старої топової версії AM9, яка добре себе зарекомендувала, довговічність цієї моделі також буде на висоті.

Встібування та вистібування із SPD-педалей досить надійне чому сприяє, зокрема, педальний тунель розташований в нижній частині взуття, який допомагає швидко встібнутись назад в контактні педалі не втрачаючи контакту взуття з педаллю, якщо ви вистібнулись, наприклад, для якого-небудь маневру або після випадкового вистібання.

Взуття виглядає стильно та мінімалістично. В комплекті додаються додаткові сірі шнурки. Синтетична шкіра з перфорацією має добру вентильованість та досить надійна як для суворих умов використання даного взуття. Поверхня добре очищується за допомогою вологої ганчірки.

Однією з інших особливостей взуття є манжета на гомілці, фактично це захист отвору взуття, який запобігає потраплянню, каміння та іншого сміття до взуття, щоб не відволікати велосипедиста під час їзди. Незважаючи на те, що АМ701 позиціонується як взуття для Trail/Enduro, об`єктивно воно чудово підійде також і для Downhill.

Як висновок можна сказати, що це однозначно вдала модель та її сміливо можна рекомендувати тим хто шукає надійне взуття для екстремального катання.

Орієнтовна вартість у роздрібних магазинах 115 $.






...
...
...
...
...
...
...
...
...Підпишіться на розсилку