Новини

Демістифікація велосипедного взуття: який тип взуття підходить вам?

Відчуття єдності з велосипедом - це те, що може оцінити кожен велосипедист. Проїжджати через обсаджений деревами трек, з'їзджати по гірській дорозі або летіти по широкій гравійної дорозі з вітром за спиною - це все надає відчуття свободи.


Ваше велосипедне взуття відіграє важливу роль у відносинах між велосипедом і тілом, оскільки вони є сполучною ланкою між ними. Це місце, де вся ваша сила і зусилля переводяться в поступальний рух. Взуття також є важливим компонентом, коли справа доходить до комфорту на велосипеді, і підходяща пара може змінити правила гри як для новачків, так і для досвідчених велосипедистів.


Оскільки взуття є важливою частиною вашого велосипедного набору, тому не дивно, що для кожної категорії велосипедів взуття по різному сконструйоване. Незалежно від того, приймаєте ви участь в гонці чи просто катаєтесь, їдете по трейлам чи по тротуару, їздите по місту чи проводите більшу частину часу на запилених безлюдних дорогах - є пара взуття призначена саме для вас.


Дорожнє взуття

Дорожнє взуття - це оригінальне велосипедне взуття, і її базова концепція і дизайн не сильно змінилися з тих пір, як в 1990-х роках вона стала практично найпопулярнішою. Гладка підошва дорожньої взуття дозволяє встановити більший шип SPD-SL з трьома болтами, який потім фіксується на педалі вашого велосипеда. Конструкція великої платформи шипа забезпечує максимальну передачу потужності вами до велосипеду. Крім того, оскільки підошва плоска, без будь-якого додаткового матеріалу, сучасні дорожні черевики, такі як Shimano S-Phyre RC902, можуть бути надлегкими, при цьому досягаючи показників жорсткості до ваги, про які можна було тільки мріяти десять років тому.

Гревел взуття

На початку катання і гонок по гравію, гонщикам доводилося обирати між дорожнім взуттям та взуттям для гірського велосипеда. Дорожне взуття легке і жорстке, проте педальні системи, які вони використовують, схильні забиватися брудом, а гладка підошва означає, що ходьба або навіть наступ ноги на пухкий гравій можуть бути катастрофічними. MTB взуття відмінно стримують бруд і мають хороше зчеплення з дорогою, але часто мають додаткові захисні елементи, які не потрібні при їзді на гравії. Потім, в 2019 році, Shimano випустила перше взуття для гравійних гонок з RX8. Поєднуючи легку конструкцію і жорсткість дорожньої взуття з зчепленням і довговічністю взуття для гірського велосипеда, RX8 змінили вигляд гравійної взуття.

Взуття для XC

Взуття для крос-кантрі(XC) - найлегше і дуже жорстке взуття з лінійки МТБ. Хоча в гонках XC існує високий технічний попит, передача потужності і вага залишаються головними пріоритетами. Маючи це на увазі, взуття Shimano S-PHYRE RC9 було сформоване і відточене, щоб стати самим легким і маневреним варіантом, при цьому забезпечуючи чудове зчеплення, необхідне для їзди по бездоріжжю. У цьому взутті використовуються спеціальні легкі запатентовані з'єднання на підошві, які можуть мати вирішальне значення при подоланні слизьких поверхонь поза вигину, привносячи абсолютно нового значення у фразу «гумова сторона вниз».

Enduro/Trail

Підтримка і захист є ключовими при швидкому русі по нерівній місцевості. Трейлрайдінг і ендуро гонки пред'являють особливі вимоги до ніг, і багато гонщиків віддають перевагу контролю велосипеда та свому захисту, а не чистій передачі потужності, що більш важливо в гонках XC. Зчеплення поза велосипеда також важливо, і взуття Shimano ME7 оснащене гумою Michelin зовні і торсіонною прокладкою між підошвою TORBAL, яка забезпечує більш природний рух стопи і більш щільне з'єднання з трасою.

Туристичне взуття

Для тих, хто волів би провести цілий день (або тиждень), подорожуючи у красивих ландшафтах і досліджуючи ще небачені види, одержимість жорсткістю і вагою не є такою привабливою, як у інших видах катання. Взуття для гірського туризму, таке як MT7 від Shimano, забезпечує комфорт і підтримку як на велосипеді, так і поза ним, тому гонщики з задоволенням будуть крутити педалі годинами, та с таким самим задоволенням зможуть пройтись по пухким і кам'янистим стежкам. Незалежно від того, витримуєте ви суворі багатоденні пригоди або просто хочете отримати більше задоволення від їзди у взутті з шипами, взуття для гірського туризму може вам підійти.

Взуття для катання в приміщенні

Незалежно від того, відвідуєте ви велостудію або тренуєтесь на велосипеді вдома, лінійка взуття від Shimano IC допоможе вам. Їзда в приміщенні зазвичай означає значне потовиділення та жаркі умови , тому взуття IC відрізняється добре вентильованої конструкцією і швидковисихаючими матеріалами. Вони також забезпечують стійкість на велосипеді і поза ним для занять фьюжн або просто при ходьбі по гладенькій підлозі студії, щоб дістатися до велосипеда. Стиль також є важливим компонентом лінійки IC, і Shimano пропонує асортимент яскравих кольорів, текстур і візерунків.

Взуття для тріатлону

Як підклас дорожньої взуття, взуття для триатлону використовує ту ж систему шипів і педалей SPD-SL і віддає перевагу мінімальній вазі і максимальної жорсткості. Унікальні вимоги гонок з триатлону означають, що гонщики часто надягають пару взуття, виходячи прямо з води, тому кросівки для тріатлону мають швидковисихаючі матеріали і хорошу вентиляцію. Вони також зазвичай мають вбудовану підкладку у вигляді шкарпеток, яка підвищує комфорт і усуває необхідність в традиційних шкарпетках. Взуття Shimano TR901 володіє додатковими властивостями, характерними для тріатлону, такими як петля на п'яті, широкий отвір для ступні і великий ремінець на липучці, що допомагають зробити ваш перехід від плавання до велосипеда швидким і безпроблемним.






...
...
...
...
...
...
...
...
...Підпишіться на розсилку