Новини

Andy Schleck Cycles: Сервіс центр Shimano з душею

Для Енді Шлека життя завжди було пов'язана з родиною і велосипедами. Маленьким хлопцем у веломагазині, впродовж блискучої кар'єри професійного гонщика разом зі своїм братом, і тепер, коли він власник власного магазину, Енді завжди шукав новітні технології та новітнє обладнання. Ми пишаємося тим, що впродовж усього часу вони були частиною сім'ї SHIMANO, і тим більше, коли Енді відкрив Andy Schleck Cycles, йому було важливо, щоб його магазин був СЕРВІС-ЦЕНТРОМ SHIMANO.


Andy Schleck Cycles було відкрито в 2016 році в місті Ітсциг, Люксембург. Після відходу з професійного пелотону з пальмами першості, включаючи перемогу на Тур де Франс і перемогу в Льєжі-Бастонь-Льєж серед багатьох інших нагород, Енді досить швидко прийшов до ідеї відкрити власний магазин. Після трьох тижнів подорожі по світу, відвідування веломагазинів і заміток про речі, які йому сподобались і про те, чого бракувало тим магазинам, він склав свій план магазину, який був більше, ніж просто продажі та цифри.

«Я хотів створити унікальне місце, де кожен міг би себе ідентифікувати. Ми говоримо про катання на велосипеді, а не просто продаємо велосипеди. У нас є гонки і заходи, і ми дійсно намагаємося створити власне співтовариство. І це те, чого мені не вистачало, коли я відвідував інші магазини; вони були чудові і красиві, але душі в них не було.


У мене був цей список - все, що мені потрібно, щоб відкрити відмінний магазин - і SHIMANO SERVICE CENTER був у ньому. Сьогодні я можу з гордістю сказати що ми пропонуємо все: від всіх типів велосипедів, примірки, СЕРВІСНИЙ ЦЕНТР, страхування і фінанси, оренду і навіть цілодобове обслуговування. І все це працює добре та налагоджено.».

Отже, «як справи», а як щодо «як це почалося»? Давайте повернемося до дитинства Енді, його любові до магазинів велосипедів і його найбільш раннім спогадам про комплект SHIMANO, перш ніж він заглибився в улюблений про спорт, чому найкращі механіки не в командах World Tour і майбутнє місцевого веломагазина.

З батьком, професійним гонщиком, і двома старшими братами велосипедистами, не було сумнівів в тому що їзда на велосипеді стане важливою частиною життя Енді з юних років. І, наскільки він пам'ятає, веломагазини грали центральну роль в цій справі.

«Коли я був маленьким хлопчиком, веломагазини для мене завжди були цікавими. Зайти подивитися на нові велосипеди, нові аксесуари - це було все одно, що дітям сходити на дитячий майданчик або в магазин відеоігор, але для мене це були магазини велосипедів. Де б я не був в світі, куди б я не поїхав на сімейний відпочинок, якщо там був магазин велосипедів, то я мав туди сходити! І сьогодні, коли у нас з'являється щось нове, мені потрібно бути першим, хто до нього доторкнеться. Мені потрібно бути тим хлопцем, який це розпаковує! Нові групсети, нові аксесуари, я хочу їх мати! »

Згадуючи перше спорядження від SHIMANO, яке було у Енді, він швидко виділяє два компоненти, які запам'яталися йому, і обидві вони з'явилися завдяки сильній сімейної пристрасті до перегонів. Перша - це його перша пара велосипедних туфель, які були пара взуття SHIMANO з карбоновою підошвою, а друга - його перші компоненти Dura-Ace. Як виявилося, перші з багатьох.

«Не знаю, як я їх зміг придбати, тому що в той час вони були досить дорогими, але я думаю, що це була та пара взуття, яка мені підійшла і тому мій батько купив їх для мене».

«Мій перший велосипед мав повністю алюмінієву раму і манетки на рамі. Потім досить швидко я отримував старі речі від своїх братів, які теж катались, так що я вже досить рано отримав Dura-Ace - це було 600 серія, якщо я добре пам'ятаю. Але перемикання відбувалось завдяки дуалам, і мені це дуже подобалось ».

Починаючи з перших днів професійної кар'єри Енді, любов до обладнання і технологічного розвитку тривала, і тепер він був в авангарді цих інновацій, використовуючи найновітніше обладнанням в світі на чолі найбільших світових гонок. Отже, чи був серед всіх цих велосипедів світового класу якийсь улюблений?


"Складно сказати. Я дійсно пам'ятаю спеціальний байк для Олімпійських ігор в Пекіні, який представляв собою розфарбований на замовлення Cervelo Soloist, який я досі зберігаю в магазині на виставці. Потім індивідуальний Trek, на якому я виграв Галібье і Турмале [етапи Тур де Франс], і Specialized, на якому я виграв Льєж-Бастонь-Льєж. Всі ці перемоги важливі, а велосипед - ваша зброя, тому, звичайно, він залишиться з вами і увійде в історію разом зі мною ».

Але якщо відкинути сентименти і пам'ять, обрав би Енді велосипед зі своєї минулої професійної кар'єри на заміну тому на якому він їздить сьогодні? Безумовно ні, - каже він!

«Ринок зараз божевільний; якість завжди йде вперед. Якщо у вас є велосипед, якому сьогодні виповнилося два роки, то у вас старий велосипед. З дисковими гальмами і Di2, SHIMANO існує вже багато років. Технологія є, вона перевірена, вона краще. Однозначно я б хотів їздити на байку 2022 року, а не 2018 року».

І як щодо того, якого механіка він вибере - з днів Світового туру або з його SHIMANO SERVICE CENTER?

«Я завжди думав, що у нас найкращі механіки - що кращі механіки в світі беруть участь в командах World Tour, - але це не так! Коли ви в команді World Tour, коли щось ломається, ви замінюєте це; вони більше нічого не лагодять. Коли я бачу, як механіки в моїй майстерні ремонтують велосипеди 20-річної давності, будують свої власні підшипники, щоб знайти рішення, це для мене справжній механік. Ніяких образ на професійних механіків команд! Звичайно, навіть коли ви просто замінюєте компоненти, ви не можете бути людиною з двома лівими руками, але безумовно механіки в майстерні мають більше ноу-хау, ніж в командах World Tour ».

Енді ніколи не планував відкриття магазину велосипедів. Насправді, не було ніякого плану щодо кар'єри після професійних гонок, тому що, якщо у вас є план Б, ви не вірите в план А, - пояснює він. З надлишком енергії та все ще сильною пристрастю до велосипедів, незабаром виникла ідея створити власний магазин велосипедів. Багато часу, грошей і енергії пішло на те, щоб спланувати, яким буде цей магазин, і визначити, якими повинні бути основні функції. Здебільшого це стосувалося клієнтського досвіду, а не матеріальних благ.

«Мені довелося подумати:« Що я можу зробити, щоб вони купили велосипед в Andy Schleck Cycles, а не заходили в інтернет і купували його там? ». Само собою зрозуміло, що ми повинні переконатися, щоб мої співробітники добре навчені - що вони знають свою справу, вони знають матеріал, який велосипед на що здатний. Ми проводимо багато годин за столом, щоб дійсно знати все від А до Я, а потім знаходимо відповідний велосипед для кожного клієнта. Дуже важливо знаходити хороших людей з хорошим ставленням, тому що з хорошим ставленням ви вже можете багато чого зробити. Дев'яносто відсотків людей, що приходять в наш магазин, потребують порад. Вам потрібен хтось, хто направить їх і пояснить щось.

Можливість пропонувати послуги, недоступні в Інтернеті, була ключовою, і SHIMANO SERVICE CENTER, звичайно ж, є ідеальною частиною цього рішення. Для магазину це унікальна торгова пропозиція, а для покупців гарантія чудового обслуговування.

«Ми єдиний SHIMANO SERVICE CENTER в Люксембурзі. Це не просто назва, це дійсно працює. Ми отримуємо величезний прибуток від того, що являємось сервісним центром, тому що у нас є клієнти з усієї країни і навіть з-за кордону. Навіть велосипеди, які не купуються в нашому магазині - особливо електровелосипеди з системою SHIMANO STEPS - ми обслуговуємо їх тут. І тоді, можливо, та людина, яка купила свій велосипед в іншому місці, можливо в Інтернеті, в наступний раз купить його в нашому магазині.

Є багато хороших механіків, але навчання і уроки для нас організовані SHIMANO, тому ми можемо вирішити будь-яку проблему з деталями SHIMANO, коли іншим складно знайти деталі, проблему і рішення. Ми можемо все це зробити, тому що мої співробітники добре навчені в SHIMANO ».

У Енді п'ять механіків, які працюють повний робочий день, в СЕРВІСНОМУ ЦЕНТРІ, плюс один учень. Іноді він з'являється в майстерні, ремонтуючи проколоту шину або збираючи велосипед, але жартує, що було б несправедливо стягувати з клієнта погодинну оплату, коли він виконує роботу! На щастя, механіки, які пройшли навчання в SHIMANO, можуть швидко виконувати свою роботу, тому що в минулому році в галузі спостерігався величезний ріст і попит на велосипеди, а потім і на велосипедні послуги, різко зріс. Отже, як щодо майбутнього - чи будуть веломагазини підтримувати високі показники продажів?

«Нам зараз важко - нам не вистачає велосипедів! Продати велосипед сьогодні простіше, ніж знайти велосипед, тому зробити попереднє замовлення на запчастини і на велосипеди дійсно складно. Я впевнений, що бум триватиме, можливо, не так, як в минулому році, але як на мене всі продані нами електровелосипеди були не через Covid, а тому що вони зараз настільки просунуті, і люди хочуть їх спробувати. Covid допоміг, тому що люди були вдома і могли більше їздити на велосипеді, але їзда на велосипеді - це залежність: більшість людей, які починають, потім продовжують займатися ним все своє життя, я вважаю, що так буде і далі ».

А як щодо майбутнього Andy Schleck Cycles? Магазин - це успішний бізнес, він підтримує гоночні команди і талановитих молодих гонщиків, а також є центром товариства для велосипедистів з ближнього і далекого зарубіжжя. Здається, що, коли хлопчик ріс і любив велосипедні магазини, а потім виграв найбільшу велогонку в світі, у нього виникло відчуття, що його пристрасть замкнута у колі. Можливо його мета - залишити спадщину і стати стартовим майданчиком для наступної зірки люксембурзького велоспорту?

«Так, це моя мета. У мене прекрасний магазин, і я хочу зробити ще багато. Звичайно, я хочу розширюватися і продовжувати підтримувати команду і спортсменів з якими ми співпрацюємо ».

У SHIMANO ми дійсно пишаємося своїми сервісними центрами і тією роллю, яку вони відіграють у багатьох великих веломагазинах. Мати на борту Andy Schleck Cycles - велика честь, і здається, що це взаємна повага.

«Для мене велоспорт і SHIMANO йдуть разом; це як картопля фрі з майонезом!

Майже всю свою кар'єру я їхав з SHIMANO. Також я провів випробування в аеродинамічній трубі з одним із власників SHIMANO, якого я був дуже радий зустріти. Я провів перше тестування дискового велосипеда на горі Етна з SHIMANO. Я просто дуже щасливий, що у мене з'явилася можливість бути сервісним центром SHIMANO, ще коли я тільки починав; SHIMANO дуже довіряють мені. Я безумовно хочу продовжити роботу з SHIMANO і відчувати себе частиною сім'ї ».


Велосипеди і сім'я. З самого початку і в майбутнє.






...
...
...
...
...
...
...
...
...Підпишіться на розсилку